Recept: Martabak

Ingrediënten 

1 in blokjes gesneden ui 

3 fijngesneden sjalotten

3 klein gesneden tenen knoflook

1 in ringen gesneden prei

1 fijngesneden rode peper

3 a 4 losgeklopte eieren 

1 losgeklopt eigeel 

1 eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel sambal

3 in ringen gesneden bosuien

200 gram gekneed gehakt  

Naar smaak zout/peper 

1 pakje bladerdeegvellen, loempiavellen of filodeeg (wij gebruiken bladerdeeg)

 

 

 

Oven Airfryer Wokpan met olie Frituur
Temperatuur 180◦ 170◦ 160◦
Tijd +/- 15 min +/- 10 min +/- 4 min +/- 4 min
Extra opmerking bakken tot goudbruin Bakken tot goudbruin  Bakken tot  goudbruin  Bakken tot goudbruin 

 

 

  1. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en leg de vellen op een met bakpapier bekleed rooster.
  2. Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan of wok.
  3. Voeg de sjalotten, de ui en de knoflook toe.
  4. Bak dit mengel ongeveer 2 minuten op hoog vuur (pas op dat het niet aanbrandt!).
  5. Voeg nu het geknede gehakt toe en bak dit rul.
  6. Voeg de sambal, peper en het kerriepoeder toe.
  7. Roer het geheel goed door zodat de kruiden opgenomen worden door het gehakt.
  8. Voeg de gesneden prei en bosui toe en roerbak dit ongeveer 3 minuten mee.
  9. Haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen.
  10. Verwarm de oven voor op 180◦
  11. Zodra het mengsel goed afgekoeld is kunnen de eieren worden toegevoegd. Doe dit door 3 a 4 eieren in een aparte kom los te kloppen en bij het gehakt mengsel te gieten.
  12. Roer alles goed door
  13. Pak het met bakpapier beklede rooster met de bladerdeegvellen erbij
  14. Schep ongeveer 1,5 eetlepel van het gehaktmengsel in het midden van de het bladerdeegvel 
  15. Vouw de vellen in de vorm van een envelop zoals aangegeven op onderstaande afbeelding
  16. Druk de randen van de envelopjes dicht met een vork
  17. Bestrijk de “envelopjes” met losgeklopt eigeel van 1 ei  
  18. Schuif het rooster met de martabak in de voorverwarmde oven 
  19. Bak de martabak ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn
  20. Mijn wijnkeuze bij deze heerlijke martabak is een lichte Franse witte wijn

 

 

Find us on instagram @savor.your.kitchen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde Artikelen

Savor Your Kitchen

Baking - cooking - drinks

Onze gedeelde passie voor eten en drinken en alles daaromheen probeerden wij al lang voor SAVOR over te brengen op de mensen om ons heen. Wij zijn opgegroeid als echte Bourgondiërs en kunnen eten, drinken en alles dat hierbij komt kijken niet los van elkaar zien. Smaken vullen elkaar aan, ze kunnen elkaar versterken of juist afzwakken.

Savor

Onze favorieten

Onder constructie

Onze website is nu nog een recept, we zijn nog druk bezig om er een mooi gerecht van te maken!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.