Ingrediënten
1 in blokjes gesneden ui
3 fijngesneden sjalotten
3 klein gesneden tenen knoflook
1 in ringen gesneden prei
1 fijngesneden rode peper
3 a 4 losgeklopte eieren
1 losgeklopt eigeel
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel sambal
3 in ringen gesneden bosuien
200 gram gekneed gehakt
Naar smaak zout/peper
1 pakje bladerdeegvellen, loempiavellen of filodeeg (wij gebruiken bladerdeeg)
Oven | Airfryer | Wokpan met olie | Frituur | |
Temperatuur | 180◦ | 170◦ | 160◦ | |
Tijd | +/- 15 min | +/- 10 min | +/- 4 min | +/- 4 min |
Extra opmerking | bakken tot goudbruin | Bakken tot goudbruin | Bakken tot goudbruin | Bakken tot goudbruin |
- Haal het bladerdeeg uit de diepvries en leg de vellen op een met bakpapier bekleed rooster.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan of wok.
- Voeg de sjalotten, de ui en de knoflook toe.
- Bak dit mengel ongeveer 2 minuten op hoog vuur (pas op dat het niet aanbrandt!).
- Voeg nu het geknede gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg de sambal, peper en het kerriepoeder toe.
- Roer het geheel goed door zodat de kruiden opgenomen worden door het gehakt.
- Voeg de gesneden prei en bosui toe en roerbak dit ongeveer 3 minuten mee.
- Haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180◦
- Zodra het mengsel goed afgekoeld is kunnen de eieren worden toegevoegd. Doe dit door 3 a 4 eieren in een aparte kom los te kloppen en bij het gehakt mengsel te gieten.
- Roer alles goed door
- Pak het met bakpapier beklede rooster met de bladerdeegvellen erbij
- Schep ongeveer 1,5 eetlepel van het gehaktmengsel in het midden van de het bladerdeegvel
- Vouw de vellen in de vorm van een envelop zoals aangegeven op onderstaande afbeelding
- Druk de randen van de envelopjes dicht met een vork
- Bestrijk de “envelopjes” met losgeklopt eigeel van 1 ei
- Schuif het rooster met de martabak in de voorverwarmde oven
- Bak de martabak ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn
- Mijn wijnkeuze bij deze heerlijke martabak is een lichte Franse witte wijn
Find us on instagram @savor.your.kitchen