Tropische tiramisu
“Het zomerse zusje van het origineel”
Deze tropische tiramisu is het zomerse zusje van het origineel. Waar voor normale tiramisu niet altijd meer ruimte is na een diner past deze variant daarentegen altijd! Met een room van kokos en peper en een bodem van tropische vruchten bevind je je even op een mooi bounty eiland.
Ingrediënten
- 250 milliliter slagroom
- 3 a 4 eetlepels kokoscrème
- 200 gram mascarpone
- 1 zakje Vanillesuiker
- 1 rawit pepertje
- 1 theelepel Chilipoeder
- De rasp van 1 limoen
- 1 pak lange vingers
- 3 passievruchten
- 1 grote mango
- Het sap van 1 limoen
- 5 eetlepels Kokosrasp
Optioneel:
- 2 shotjes Limoncello
Bereiden:
- Schil de mango en snij 2/3 in kleine stukjes.
- Doe de stukjes in de blender of de beker van de staafmixer en leg de mango die over is apart
- Open de passievruchten, lepel ze leeg en doe de inhoud bij de stukjes mango
- Pureer de passievrucht, de mango, het sap van 1 limoen en eventueel de limoncello tot een egale massa en zet in de koeling voor later.
- Ga verder met het maken van de room
- Doe de slagroom met de vanille suiker in een kom en klop tot dit bijna stijf is
- Als de slagroom bijna stijf is kun je de kokoscrème toevoegen
- Klop het geheel tot een dikke massa
- Roer de mascarpone in een apart kommetje los
- Snij het pepertje en verwijder de zaadlijsten
- Spatel de mascarpone, de chilipoeder, de limoenrasp en het gesneden pepertje voorzichtig door het roommengsel.
- Pak een (oven) schaal van 25 x 20 cm en het fruitmengsel uit de koelkast.
- Begin met een eerste laag lange vingers door de koekjes eerst in het fruitmengsel te dippen en dan op de bodem te leggen.
- Als de bodem helemaal gevuld is giet je de helft van het roommengsel hierover en strijkt dit glad.
- Herhaal stap 13 en 14 zodat er een 2e laag ontstaat.
- Bestrooi het geheel met de kokosrasp en de in stukken gesneden overgebleven mango.
- Plaats de tiramisu minstens 2 uur, maar liever 1 nacht in de koelkast.
- GENIET!
Find us on instagram @savor.your.kitchen