Tropisch zoet

Het is inmiddels wel duidelijk dat we gek zijn van de combinatie zoet en pittig. Deze kleine hapjes zijn perfect voor last minute bezoek, want ze zijn in no time klaar!
Nog een grote plus is dat je eindeloos kan variëren met verschillende fruitsoorten

 

Ingrediënten:

  • 2 theelepels chili flakes
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 3 kardemom peultjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • Extra “strooi” suiker
  • Rasp van 1 limoen
  • Sap van een ½ limoen
  • 1 mango
  • 3 abrikozen
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 30 gram gesmolten boter

Fruit suggesties:

Peer-  Appel- Abrikoos – Mango- Passievrucht – Bosvruchten – Granaatappel

Bereiding

Stap 1.  Haal het bladerdeeg uit de diepvries en verwarm de oven voor op 200 graden

Stap 2.  Maak een kruidenmengsel van de kaneel, de kardamom, de nootmuskaat en de chili flakes.

Stap 3.  Snij de mango en de abrikozen en doe in een grote kom

Stap 4.  Voeg het kruidenmengsel, de vanillesuiker en de kristalsuiker toe aan het gesneden fruiten en roer dit goed door.

Stap 5.  Rasp de limoen boven de kom.

Stap 6.  Voeg het limoensap toe en roer het fruit mengsel goed door.

Stap 7.   Snij de inmiddels ontdooide bladerdeeg vellen doormidden en leg de helft op het met bakpapier beklede rooster

Stap 8.   Vul elk stuk bladerdeeg met ongeveer 1 a 2 eetlepels van het fruitmengsel

Stap 9.   Prik met een vork een aantal gaatjes in de overgebleven bladerdeegvellen

Stap 10.  Leg de bladerdeegvellen met gaatjes als een soort dakje op de met het fruitmengsel gevulde vellen.

Stap 11.  Druk de randjes met een vork goed dicht

Stap 12.  Bestrijk de “pakketjes” met gesmolten boter en bestrooi ze royaal met suiker.

Stap 13.  Doe het rooster met in de voorverwarmde oven en bak de hapjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde Artikelen

Savor Your Kitchen

Baking - cooking - drinks

Onze gedeelde passie voor eten en drinken en alles daaromheen probeerden wij al lang voor SAVOR over te brengen op de mensen om ons heen. Wij zijn opgegroeid als echte Bourgondiërs en kunnen eten, drinken en alles dat hierbij komt kijken niet los van elkaar zien. Smaken vullen elkaar aan, ze kunnen elkaar versterken of juist afzwakken.

Savor

Onze favorieten

Onder constructie

Onze website is nu nog een recept, we zijn nog druk bezig om er een mooi gerecht van te maken!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.