Het is inmiddels wel duidelijk dat we gek zijn van de combinatie zoet en pittig. Deze kleine hapjes zijn perfect voor last minute bezoek, want ze zijn in no time klaar!
Nog een grote plus is dat je eindeloos kan variëren met verschillende fruitsoorten
Ingrediënten:
- 2 theelepels chili flakes
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- 3 kardemom peultjes
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eetlepels kristalsuiker
- Extra “strooi” suiker
- Rasp van 1 limoen
- Sap van een ½ limoen
- 1 mango
- 3 abrikozen
- 1 pakje bladerdeeg
- 30 gram gesmolten boter
Fruit suggesties:
Peer- Appel- Abrikoos – Mango- Passievrucht – Bosvruchten – Granaatappel
Bereiding
Stap 1. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en verwarm de oven voor op 200 graden
Stap 2. Maak een kruidenmengsel van de kaneel, de kardamom, de nootmuskaat en de chili flakes.
Stap 3. Snij de mango en de abrikozen en doe in een grote kom
Stap 4. Voeg het kruidenmengsel, de vanillesuiker en de kristalsuiker toe aan het gesneden fruiten en roer dit goed door.
Stap 5. Rasp de limoen boven de kom.
Stap 6. Voeg het limoensap toe en roer het fruit mengsel goed door.
Stap 7. Snij de inmiddels ontdooide bladerdeeg vellen doormidden en leg de helft op het met bakpapier beklede rooster
Stap 8. Vul elk stuk bladerdeeg met ongeveer 1 a 2 eetlepels van het fruitmengsel
Stap 9. Prik met een vork een aantal gaatjes in de overgebleven bladerdeegvellen
Stap 10. Leg de bladerdeegvellen met gaatjes als een soort dakje op de met het fruitmengsel gevulde vellen.
Stap 11. Druk de randjes met een vork goed dicht
Stap 12. Bestrijk de “pakketjes” met gesmolten boter en bestrooi ze royaal met suiker.
Stap 13. Doe het rooster met in de voorverwarmde oven en bak de hapjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.